perut bnyak angin

Saya nak tnya, sekarang baru 4 weeks, perut selalu berbunyi bunyi sbb angin. Dan kerap kentut. Normal ke ye? Mcm mna nak atasi perut berangin ni ye?

30 Balas

Normal, sy aritu masa awal2 memang tengah tidur pun boleh terkentut2. Tapi kentut yg tak berbau la sebab masa tu mostly makan masakan homemade je, takde perasa tambahan. Makin lama makin x larat masak sebab bau. bila makan kat kedai tu yg berkemungkinan kentut berbau. mungkin sbb bahan perasa yg digunakan tu. Tapi okay je sbnrnya kalau rasa nak kentut, kentut je. Itu yg bantu melegakan.

Kerap mkn..

Normal sis

Normal ..

Normal..

saya pon mcm ni masa 4mggu sis.. sakit dia mcm kene cirit sbb xleh kentut dgn sendawe.. bebunyi2 tu lagi betambah2 sakit

normal

Normal...jgn mkn mknn yg berangin.air sejuk....

Normal...sbb sy pon dulu slalu buang angin masa mula² pregnant...sampai xleh dok kat tmpt ramai org...sbb kerap kentut..

jgn biar perut kosong. Normal kalau selalu buang angin time preggy nih