UBATAN ANAK TAHAN BERAPA LAMA SELEPAS DIBUKA

Saya nak tnya kalau ubat anak kan selepas dibuka thn berape lama ye ? klw g klinik tnye dr pastu dia kata. kena letak dlm peti ais. thn 2 bulan. x kisah ubat apa2. klw ltk luar ubt thn 2 minggu shja. lepas tu rosak selepas tu tnye pulak dr lain dr klinik berlainan. dia ckp letak luar ke dlm peti ais ke thn 4 bulan. hnya antibiotik shja kena letak peti ais. tidak rosak sebenarnya mana satu yg betul ye. #pleasehelp #seriusnanya #ingintahu #bantusharing #bantujawab #bismillah

2 Balas

Ya doktor akan kata 2/3 bulan tapi sebaiknya bila sakit jangan depends dengan ubat yang dah dibuka sebab kadang dah tak effective untuk certain virus

letak dlm peti ais

2y ago

thn bape lama tu ? jenis ubat cecair x kira batuk, selsema , antibiotik ke ? atau sesetgh ubat cecair je v