Ibu berpantang hari ke 31.

Hi , saya nak tnya jika sesiapa tahu berpantang boleh ke makan bebola ikan ? Dimasak dgn sup sayur mcm tu. Kkau boleh saya nak buat esok. And boleh ke minum susu dutch lady coklat teringin sgtt. Mohon penjelasan bgi yg berpengalaman.

2 Balas

dlm bab pantang, kita kene tahu. knp kene pantang. pertama takut urat urat terkejut sbb mkn bende sejuk blh jd bentan..ke2 takut luka jahit memburuk nanah atau gatal, ke3 takut bb dpt effect spt kembung perut, cirit birit. jd kita kene try n error..tp dlm kuantiti yg sikit lh..sbb lain mommy lain badan..

Boleh, kalau ada allergic dengan makanan yg dinyatakan tu, then takboleh la.