Buasir waktu bersalin

Saya nak tnya ad x momy2 dkt dalam ni.. Kene buasir time bersalin?? Buasir luar, smpai duduk, baring pon x boleh.. Now buasir tu rasa gatal plk lpas sakit tu hilang.. Gatal dia rasa mncucuk2 suruh garu..ad x petua or ubat hilang kan rasa gatal buasir ni yg sesuai ibu mnyusukan bayi.Sya jumpe Dr, Dr hanya kasi ubat kecutkan buasir je,Ubat gatal dia x bg.Dah 2 mngu gatal ni x nk hilang Cuba x garu Tp tak mmpu tahan sya tewas tak garu,tiap hari Gatal sgt2. #tolongsaya

1 Balas

saya sis buasir jugak tpi lepas amal air aleo vera alhamdulilh buasir kurang..anak first dulu tak kenal air aleo vera ni ..memng beranak buasir la punggung ni.buasir lagi sakit dri jahitan,skrg no 2 amal air aleo vera ni buasir takde langsung,nak membuang tak pilir pasal buasir dah,hehe