makanan utk tenaga di hospital bagi ibu gdm.

saya nak tny, utk gdm kita boleh sediakan air & makanan utk tenaga apa ye semasa di hospital nnt. risau lapar tgh mlm @ ptg2 nk mengunyah tp xtahu 3in1 tu sesuai ke tak?

2 Balas

no 3in1. tu tinggi gula. nnti nurse bising. and bwk roti jagung yg whole meat/biskut whole meal. air kebykn nya mmg air masak je nurse bgi bwk. tmpt sye doctor pakar x bagi bwk 3in1 ke air kotak manis ke biskut gula ke roti putih ke semua kena suruh husband bwk. nurse jdi mata2 doctor, nnti die suruh pgl husband amek bwk balik. sbb utk ibu gdm nnti nurse akan buat kn bsp. so kalau gula tinggi masa tu, siap la tadah telinga. sbb hospital akan sedia kn mkn utk ibu gdm yg sesuai. no air manis and so on. so kalau gula tinggi tu, mkna nya kite curik2 mkn yg tinggi gula la 😂

1y ago

ye. kena check jugak. kalau contraction tapi blm time nk beranak lagi masuk ward dlu. dlm tu nnti die check lps mkn. lps bersalin pon sama. die check bsp ibu n bby.

sis..nak tanya..nnt dkt hospital pun kena check bsp ke? sbb sy ni pun gdm/dc....