hai..

Saya nak tanye sikit... Tapi soaln Agak memalukan.. Usia kandungan saya sudah 7 minggu start dri saya buat upt saya langsung xbuang air besar . Adakah bende ni normal sebb saya tak boleh makan hnye boleh minum dn kerap muntah.. Minta pandangan dn komen dri ibu2 semua #1stbaby

2 Balas

Ibu jgn smpai tk mkn langsung sbb baby perlukan bnyk nutrient drpd ibu. Cuba cri atau cuba je apa2 makanan yg boleh triggers selera ibu utk mkn. Pasal air besar tu,banyakkan minum air mineral / air kosong,kemungkinan sembelit. Ibu mngandung dgn sembelit mmg sinonim bersama. Klau lama sgt tk mmbuang,minta ubat lawaskan najis drpd doktor.

Sembelit tu. Banyakkan minum air and makan buah.