baby suka jalan menjenjit.

saya nak tanya..kalau baby jalan menjenjit normal ke?? sebab ada orang cakap normal nanti lama-lama dia hilang sendiri.. #umur1tahun1bulan.

7 Balas

Saya dapat sedikit ilmu dari lecture saya pasal kanak2 ni .. dia kerja part anak2 bnyk sngt ilmu die bg .. pasal autism , tanturm lah .. dia kata budak2 yg jln jenjet ni .. parent kena biasakan dia pijak tanah or rumpot .. sometime dia jenjet sebab dia geli ..

4y ago

haah betul tu .. tu dari kecil kene latih kn dia jln normal

Anak saya setahun 4 Bulan pun jalan jenjit. Tp bila umi siap sapu & mop lantai bole lak dia jalan elok. Dia geli kot sbb terasa habuk kat kaki dia. Mcm nk menjadi balet pn Ada bila tengok dia jln jenjit2x tu

Sama ngn anak saya dia pun jalan menjenjit . Tp umur dia blum sthun lg bru 11bulan . Saya ada ipar lelaki smpai skrang dia jalan menjenjit suami cakap terbiasa dari kecik😅 risau jugk saye ni ngn anak saye😅

4y ago

Tula.. Saya pon risau.. Mcm mna nk hilangkan yea.. 🤣🤣

Bagi saya normal.. Anak saya pun suka jalan mcm tu dulu.. Tapi lama kelamaan dia hilang sendiri.. Jalan mcm normal.. Dia semacam habit pun ade gak jlan mcm tu..

aah normal je..ank 1st ms mula2 nk jln jnjit gak..dah besar sikit ok dah.tp kki mcm geli je dia.hah..xske kotor kot

normal anak first saya cam tu sekarang dah tak dah sendiri hilang

Yup normal

4y ago

Xsure la sis..tp sy salu urut tpak kaki ank mase to..sis try la