buah kiwi

Saya nak tanya...boleh ke makan buah kiwi dah masuk 3 trimester ni...saya teringin pulak..tapi orang cakap kiwi tajam..mohon nasihat semua..

19 Balas

Kiwi x tajam. Plus, kiwi sgt bagus khasiatnya. Yg tajam tu mulut makcik bawang yg xtau apa2 tapi sebok nk bg info palsu. Kat apps ni awk boleh tgk bahagian food & nutrition khasiat kiwi.

Buah kiwi bagus utk ibu mengandung sy dari trimester 1 dh mkn..buah kiwi x tajam penuh dgn vit c. Kawan chinese sy slalu pesan dia amalkan buah kiwi kuning bagus utk baby

Hi Sis,saya sekarang second trimester,selalu makan buah kiwi. Bagus untuk baby sebab banyak folate. Makanlah tapi jangan overdose ye😄

Sy trimester kedua makan jer kiwi. Sbb sblom nk makan search dulu kt google atau app ni. Bukan dgr jer cakap2 orng 😅

saye awal mengandung mkn kiwiiii jer 😂 jangan dengar orang cakapppp.. baik banyak kan membaceee ..

Kiwi 2x ganda lebih vitamin C dari oren, & tersangatlah membantu dalam hal sembelit.

Kiwi baik utk ibu hamil sbb tinggi dgn folat yg membantu tumbesaran otak bayi...

Tajam ape plk awok ni🤣🤣kiwi la bagus vitamin banyak adoii iii

pelik..buah kiwi tajam😂😂..bleh je sis.xde kne mngena pn ..

Kat buah kiwi ada jarum peniti ke? 🤪🤣