Penyediaan makanan baby 7 bulan

Saya nak tanya selain bubur atau nestum..ada tak makanan lain yg bole bg kat baby 7 bulan..dan bubur tu pula bole variasi kn ke? Sy just letak yg simple2 je..ayam ke,ikan bilis,telur,sayur cm tu..dan anak xberapa nk mkn..mcm mne ya? Huhu#seriusnanya #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

3 Balas

awak dh boleh buat yg bertumis punya. contoh masak lemak, tomyam, masak kurma dan sebagainya. boleh buat pasta, bihun goreng, bihun sup. selain tu awak boleh buat finger food. boleh buat nugget homemade, baked potate.

6mo ago

sama2 awak😊. awak boleh juga selit dessert utk baby awak. confirm baby suka😘. ni antara dessert awak boleh buat. bubur jagung cheese, puding, baked potato dn mcm2 lg la🌻

hi.. sis bley follow fb Happy baby food Malaysia.. rmi org share resepi.. kt ig bley follow kdai owh my babyfood.. situ mcm2 mknn baby yg dyorg jual.. bley la tgk2 menu yg ade n cbe..

6mo ago

terima kasih puan bagi suggestion..

try buat mirepoix, tomato paste, cfs ,bagi ada rasa .

6mo ago

thanks puan..