Baby minum susu tak habis

Saya nak tanya. Sekiranya anak minum susu tak habis, apa ibu2 buat ye? Buang je ke ATAU tambah air dan tambah susu ATAU bagi je baby minum bila baby bangun dan buat lagi sekiranya tak cukup?

3 Balas

baca aturan dkt tin susu. ada susu FM lepas bancuh dlm masa satu jam kena habiskan(enfalac).ade setengah 2 jam selepas bancuh. kalau dah bancuh baby minum skit kalau saya dlm masa stgh jam tak habiskan saya buang. takut nk ambil risiko baby cirit atau sakit sbb susu basi.

Ikut basic rule. FM yang dah bancuh tahan 2 jam suhu bilik. FM yang dah bancuh tapi simpan dalam chiller tahan 24 jam FM yang baby dah minum tapi tak habis tahan 1 jam je. After 1 jam kena buang.