makan dalam pantang untuk czer

saya nak tanya, sekarang saya dah 41 hari pantang bersalin czer. mommies yang tengah atau pernah berpantang bersalin czer start makan makanan tak pantang bila? sebab pantang czer & normal ni saya rasa semestinya berbeza kan. boleh share² tak? #SeriusTanya #firstmom #ingintahu #bantujawab #bantusharing

6 Balas

makan makanan yg berkhasiat Dan seimbang. seperti sayur buah2han. air lebih. makan mcm org diet. bukan xleh makan langsung. selagi xde alergik. makan je. penting Luke Czer to bersihkan betul2. jgn buat kerja berat2 . pasto jgn dekat dgn org boleh buat awk stress Suh pantang bukan2.

sy lepas 40hari dah makan sikit2..mcm pedas..sejuk..rempah2..sbb sy BF jd kene try dlu mne yg ok..bt mse skrg..sejuk dgn kopi sy xleh mkn..

czer pantang hari 32, kari, sotong, lemang, laksa, air sejuk, santan, macam2 lagi semua saya dah makan. elok je.

Istilah pantang makan ni, pantang makanan yang awak alergik. Itu sahaja. Terpakai untuk bersalin normal & czer

sy pantang ke 20, tempat luka czer berair ..mk bising mkn ayam je tu jd berair,pdhal bkn sbb tu jd mcm tu

5d ago

ohhh faham. mcm tu pun boleh berair. pergi klinik atau hosp x sis?

Saya hr 40 dh start makan cuma kalau ada allergic terhdp sesetengah makanan, jgn makan lg 🥰