Nata de coco

Saya nak tanya sekarang saya 34 weeks.. Dan saya kerap sangat makan nata de coco.. 😅 Agak agak ada side effect yg buruk tak. 😔

1 Balas

ya. makanan manis buat baby besar. sy ada gdm dr awal trimester,pastinya banyak risiko terutama baby besar. jd sy start jaga makan,Alhamdulillah sy bersalin awal bulan ni baby berat 2.75kg ja. jiran sy pula tak ada gdm,tp suka makan minum manis. sekali dah bersalin berat baby 4kg. aduhai,sy dengar pun dah takut. bersalin normal dgn berat baby 4kg memang teruk nak keluarkan. sis jaga la makan walaupun tiada risiko. makanan manis antara penyebab punca baby besar dlm kandungan