kaki cramp

saya nak tanya, saya sekarang dah 26 minggu, apa punca kaki boleh cramp time tido ye? sakit tak boleh bawak bincang ye kalau dah kena. nasib baik la cuti harini. boleh la rehat, kaki masih terasa sakit. #seriusnanya #ingintahu

3 Balas

Kurang calsium. Minum susu hl kalau tk boleh susu lain. If not supplement calcium pun boleh doc n nurse saya ckp. Lepastu malam bila tidur make sure bantal kaki lagi tinggi dari kepala. Sapu mnyk panas yuyi dari peha ke tapak kaki, then pakai stokin.

10mo ago

ohhh ok baik. thanks ya

Try pakai anti embolism stokin.. i pun selalu kaki cramp but this socks really helps. Lagi2 time tidur..

10mo ago

ohhh okay baik, thanks ya

Kurang calcium tu awak. Try minum susu 2 kali sehari atau minta dgn nurse calcium carbonate.n

10mo ago

doctor dah bagi, tapi sembelit teruk kalau ambil 4biji sehari walaupun dah banyak minum air. so, saya just ambil 2 biji sehari. tapi itu la, cramp teruk la pulak