gatal satu badan

saya nak tanya sapa pernah jadi lepas beranak badan naik merah2 n gatal? ..sbelum ni saya ada ambek prancang yang depo tu .dalam beberapa hari badan saya naik merah n gatal2 takkan sebab depo tu ..saya belum pergi klinik lagi sebab xdak spa yang boleh bawak .ada tak mummy2 yg ada pgalaman mcm ni??

1 Balas

saya pun sama, first gugur last year badan gatal2, mungkin sbb darah dlm rahim belum berhnti sepenuhnya. gatal tu smpai 5 bulan x sembuh, lepas tu tempat gatal tu x stay, setiap hari bertukar tempat. Skrg dtg balik gatal tu selepas bersalin, sy dh 27 hari, tp masih ada sedikit spot darah keluar. Mungkin disebabkan allergic or darah kotor..dah tanya Dr. tp dia ckp mcm bukan berkaitan dgn slps bersalin...tp bg pendapat sy ada kaitan, sbb 2 kali dh kena..