pernikahan semasa mengandung anak luar nikah.

saya nak tanya. pihak lelaki ingin bertanggungjawab atas kehamilan. boleh kah menikah semasa saya sedang mengandung? sebab ada yang cakap tak boleh. tapi saya google ikut mazhab syafie&hanafi. kenyataan mengatakan boleh menikah semasa mengandung. boleh bagi saya jawapan tak? saya buntu 😭#firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Yg saya tahu nikah boleh je, tp anak tu tk boleh ber bin/binti kn lelaki tersebut wlwpun itu ayah nya. Seeloknya refer pej agama utk urusan mcm ni, mereka lebih arif. Semoga urusan awak dipermudahkan 🤗

nikah boleh dan sah..cuma nm ank tak blh d bin kan dan di binti kan nama ayah..mg dpmudahkan segalanya .aamiin