Nafsu makan

Hi, saya nak tanya, normal ke time preggy ni nafsu makan tu menjadi2? Sebelum ni, makan nasi sekali sehari or max 2x je. Tp saya perasan skrg ni smpai 3x makan nasi. Even pkl 12 mlm, bila lapar saya mintak nasi. Skrg ni baru nak masuk 5weeks pregnant. #firstbaby #firstmom

3 Balas

ada je org mcm sis. tp sstngh org early prgnncy jd x lalu makan. tp jaga2 tkut sngkut gdm. kalau rsa x blh cntrol nk makan jgk, stiap kali makan tu jaga portion. kurangkan portion. mkan kerap tp portion kurang. kurangkan karbo. extrakn sayur2 dan buah pun bgus

kena jaga sikit pemakanan sis. nak makan tu boleh kalau kerap nasi takut sangkut gdm nnt jadi masalah lain. nasi tu karbo yg ada kandungan gula. kalau lapar tgh malam, cuba makan oat, susu, yogurt yg rendah gula

ade je