Mandi waterpark semasa kandungan usia 4 minggu lebih

Saya nak tanya, mungkin disini arif dan ada sumber yang sahih, bolehka wanita hamil 4 minggu (kandungan masih awal) mandi waterpark dan berendam dalam kolam.. saya tanya sebab kolam ada klorin#firstmom #firstbaby #pleasehelp

4 Balas

Saya pun nak tanya benda sama sbnarnya. Sbab saya preggy 5w. Ikutkan nxt week ade kena bawa g waterpark family gathering camtu. Tp ade search google ade kata tak elok sbab klorin bahaya nnt fia serap masuk dlam badan kite nnt anak senang dpt masalah kulit katanya.. tu mcm was2 pula. Husband pun kata kalau google ckap camtu baik elakkan je pg waterpark. Ntah la mungkin ade pendapat lain ke ape ke kan

ikut badan seseorang. macam saya preg anak 1-3, alhamdulillah, berlari pun xde masalah. boleh exercise lagi. tapi untuk keselamatan awk, awal2 ni , elaklah aktiviti lasak. badan kita tak sama. tapi rasanya mandi kolam takde masalah. jgn main slide kat pool dah la.

1y ago

Thankyou sis🥰

Elakkan aktiviti yg aktif utk awl2 ni. tp mcm sy w5 bru tau dh hamil. before tu dh mandi pantai, hiking semua. Alhamdulillah xde apa2. cuma lps dh tahu, sy kurangkan aktiviti yg terlalu aktif sbb masih awl risau juga

1y ago

Terima kasih sis respond insyaAllah🥰

Yang lain ada nasihat tak?