Anak setahun

Hi saya nak tanya mummy ada tak anaknya yg dh setahun tapi lambat perkembangan seperti berjalan merangkak dan tumbuh gigi . #firstbaby #firstmom

7 Balas

Anak sya 1y3m bru bjln..merangkak pd usia 1y..GG dia tumbuh pun lmbat..umo 1y.Bby girl..tp byk pktaan bmkna dsbut dan mcm2 bunyi binatang dia blh sbut seawal 1y..skrg dia 1y9 dh blh hafal A-Z wlupu kdg trlupa tapi kalau tanya A is for..laju jawab Apple..smpai Z dia tau utk apa..numbers n colours dia dah byk tau…jgn risau sis..keep buat stimulasi bjln..bykkn pijak rumput dan pasir laut.sya dulu pun rsau bila dh msuk 1y blom lg bjln..sblm dia msuk 1y4 sy sruh dia pijak rmput pagi yg brembun tu sgt bgus utk stimulasi tapak kaki dia..dia pun ska..try n error..yg pnting usaha nya ada.sykur mmbuahkn hsil..blom red flag.

1mo ago

Merangkak semasa umur berapa bulan?

Anak sy lambat merangkak, 11 bulan baru pandai, kerap buat stimulation kat baby sis utk merangkak.. 1 tahun 6 bulan kalau x berjalan lagi boleh rujuk doktor..

anak sy setanun 2 bulan belum berjalan lagi . baru memapah dinding . bercakap perkataan bermakna pun tkde lagi

Anak 1st saya start berjalan umur 1y5m sis. umur 9m dia baru belajar merangkak.

Anak saya setahun baru tumbuh gigi yang pertama. Anak awak belum berjalan lagi ya?

1y ago

Ye anak belum berjalan just mengesot je tumbuh gigi pon belum

Anak sy 1 tahun 5 bulan baru pandai bjalan..

xde pengalaman