Ubat zincofer

Saya nak tanya , memang kalau makan ubat tambah darah ni boleh mengakibatkan sakit kepala ? Saya kerap sakit kepala selepas makan ubat ni. Boleh bagi saya cara sama ada saya kena tukar ubat atau tips untuk kurangkan sakit kepala.#seriusnanya #firstmom #firstbaby #pleasehelp

5 Balas

kan..saya rasa pun mkan ubat tambah darah tu yg buat sya pening…sya try sminggu x makan ubat tu oke pula..minggu ni sya mkan lgi ubat tu..trus skit kpla memanjang shrian tu…asyik nak rasa muntah je blik..bila stop blik makan ubat tu ok pula😂😂

11mo ago

kan, tapi kena amik jugak la SBB hb low sgt, nak tidur baru makan

Sis consult gn doc blk ea.. Mungkin doc tukar kn ubat mcm sy aritue Sbb sy mengalami sakit perut mcm keguguran pastue mual yg teruk smpi xlew bgn.. Sy mkn zincofer ok pulak serasi

Ada tak cara untuk makan ubat ni tak muntah balik? Saya makan malam pun pagi atau tengah hari mesti muntah bila muntah tu kuat rasa ubat tmbh darah tu

12mo ago

Sy minum cm nie sbb sy ada GDM (gula) so kena jaga2, pakar dietician ckp klu minum air sunquick boleh pada yg xada GDM sbb dlm sunquick ada gula..

kalau tak boleh consume ubat zincofer. boleh tukar ubat dengan obimin, function sama.

cube mkn waktu mlm dgn air sunquick

12mo ago

same2..klau blh mkn mase nk tido