saya nak tanya tentang sukatan susu

saya nak tanya macam anak saya minum formula lactogrow step 3 , instruction kat kotak 7 scoop 210ml means dalam 7 onz lebih la . so macam mana kalau saya nak kurangkan onz nya ya ? saya tak pandai lah nak kurang kurang kan ni . boleh bantu ?#bantujawab #ingintahu #bantusharing

2 Balas

210ml ÷ 7 scoop = 30ml/scoop 1oz= 30ml katakan awak nak bagi 4oz, so 4oz × 30 = 120ml. 4 scoop, 120ml air

1mo ago

Kalau makan 1 pinggan nasi banding ngan 1 sudu nasi, jumlah nutrien akan kurang tapi komposisi nutrien sama. Asalkan makan lebih solid, okay je kurangkan susu.

7 scoops 210ml so bahagi aje, jd 1scoop 30ml

1mo ago

terima kasih ya 😊