anak 3 bulan

saya nak tanya la harini anak saya cucuk 3 bulan then malam ni kepala dia rasa hangat hangat . petang tadi dia ada berak tapi sikit jaa . pastu malam ni kepala dia start rasa hangat hangat pastu merengek . saya tukar kan pampers then urut urut perut nya . da susu apa semua tapi merengek sikit sikit tak lama tu dia berak banyak . masa berak meneran tu dia takda pun menangis poo dia pun okay tak keras . sekarang ni saya konpius dia merengek sebb kesan cucuk ataupun merengek sebb nak berak ? #pleasehelp #seriusnanya #firstbaby

5 Balas

ank sya pun bru suntik 4bulan kemarin, mmg dia merengek2 mcm x selesa.. badan x panas, suhu normal.. cuma dia nmpk kurg selesa drpd biasa dan nak berkepit / dukung je.. mgkn bekas suntik tue rasa pedih2 atau sakit kot buat dorg x selesa . baby kalo rasa sakit/x selesa mmg nak melekat je dgn ibu bru dorg rasa tenang..

2y ago

itula buat saya rasa konpius merengek pasal nak berak ke atau kesan cucuk tu

A few babies memang akan merengek selepas kena cucuk tu. Effect dari suntikan. Pantau suhu baby. Lap lap baby tu pun okay juga. Meneran tu normal, asalkan tahi lembut & takde apa apa yang abnormal. Kita berak pun meneran. Kalau ada apa apa yang meragukan, better tanya pakar.

Hi mommy. Hehe baby memang kadang macam tu. Ada jenis yang nak berak pun nangis. Sebab sakit kesan suntikan tu boleh jadi juga menangis. As long check suhu guna thermometer suhu okay dan tak meragam sangat. Takda masalah pun.

2y ago

Sebaiknya mommy refer doc. Nanti doc akan bagi suggestion. Kalau macam anak saya masa baby pun meneran tapi bila tanya doc dan najis pun okay. Takda masalah pun

Nurse xda cakap ke lepas cucuk ada kemungkinan akn demam???

janji suhu badan dia xde tinggi sgt