Keputihan + coklat2 sikit

Saya nak tanya.. kalau ada yang boleh tolong jawab. Saya dah 36w 5d harini. 2 hari lagi genap 37w. Dah seminggu ni sy perasan keputihan sy keluar sekali warna coklat2 sikit. Tp belum ada lendir darah tu. Soalannya tu tanda ke? Sebab masa anak first dulu terus keluar tanda lendir darah tu. Jadinya confuse.. kitanya nak berjalan jauh 😆 husband kata kalau esok still ada keluar keputihan coklat ni terpaksa la saya tinggal. Tak berani dia nak bawa sy 😅😅 jadinya siapa boleh tolong jawab. Tu kira tanda2 nak bersalin ke? #SeriusTanya #ingintahu

1 Balas

Kalau keputihan dah bertukar warna kena check mommy. Boleh pergi check kat klinik dulu.

1mo ago

ouh okay2. sebab sy sepanjang pregnant ni keluar keputihan time buat kerja banyak dan penat je. ni dah seminggu dia keluar keputihan + coklat. tu yang confuse tanda bersalin ke bukan. keputihan + coklat tu kering bukan yg lendir tu. sebab tak gatal dan berbau.