19 minggu 5 hari

Saya nak tanya ibu ibu semua , adakah normal 19 minggu masih xrasa apa2 pergerakan ?

148 Balas

sy pun rasa kdg2 ja. tupun ble kira. hari lain x rasa lgsg. jgn risau yg pntg baby sihat d dlm. kdg2 ada yg rasa lmbat ada yg rasa awal.

Kalau untuk kehamilan pertama biasanya mmg kita tak rasa lagi. Nanti akan rasa bila dah masuk 20 minggu ke atas. Jgn risau ya puan

kena tunggu saje sis... setiap ibu mengandung tak sama 😊 saya dah 19 weeks 5 day , baby dah sangat aktif dalam perut ni ❤️

Kalau anak pertama,mmg lambat sikit nak rasa pergerakan..klau anak dah 2,3 kita dah ada pengalaman..jangan risau normal je tu..

saya 19w1d...bleh rsa dy gerak² kdang² tgh ddk maen phone rsa geli² je..hrni first nk kena minum air gula..mtk² la xde pape

Saya pon belum rasa pergerakan bby . ramai cakap 20minggu ke atas baru rasa . sebab ni anak first . so takde pengalman . hehe

ye itu normal tapi bila time rehatkan badan you akan dengar degupan jantung baby je. bila 28 minggu baby akan mula bergerak

Alhamdulillah sy dh rasa gerakan pada usia kandungan 19weeks 4days . Dont worry ya puan , insyaAllah akan rasa kick tu soon

Kulit perut/lemak perut tebal juga mungkin penyebab kita tak rasa baby kicking. In sya Allah baby aktif je kat dalam tu.

Normal. Saya anak pertama dan kedua, 23w ke atas baru rasa. Tapi yg ke-3 dlm perut skrg, 18w pun dah rasa sekali-sekala.