19 minggu 5 hari

Saya nak tanya ibu ibu semua , adakah normal 19 minggu masih xrasa apa2 pergerakan ?

148 Balas

Saya sekarang pregnant anak 1st, 18weeks dah rasa baby gerak².. memang nampak perut terbenjol², bila baby gerak.. tapi nurse ada ckp yang ada orang 20weeks ke atas baru boleh rasa baby gerak²...

3y ago

sy dh 19 week 6 ari dh rasa gerakan cuma slow je dlm perut..lau perut tebal susah sikit nk rasa tpi pinggan dh mula rasa sakit dh,sis semua ada rasa ke normal ke tu

Rasanya normal untuk mommy yang pregnant anak pertama , saya sekarang pon 19w2d rasa halus halus and jarang jarang almost takde dalam sehari. Tapi kalau sis risau sis boleh try beli je terus alat Doppler Heart Rate sound, so if tak rasa baby gerak boleh try dengar jantung dia

Saya pun tak rasa. Skrng dah 19 weeks. Time scan nampak baby gerak2 tp still tak rasa jugak baby gerak. Tanya doc kenapa tak rasa dia gerak sedangkan baby tgh gerak, doc kata sebab baby cuma gerak2 dekat air ketuban. Baby tak sepak atau pukul dinding perut

baru tipis² je rasa , sebab tuh rasa dia tak kuat sangat dan berasa sis...nanti masuk 20 week lebih merasa lah tuh...kalau saya sekarang memang dah rasa...kerap mengeras , berbonjol...sampai kadang senak...tuh tanda dia gerak lah tuh...sabar ea sis...

Dulu saya pun risau juga. Nak pula saya berpuasa. Tapi bila scan, siap tak duduk diam. 😅 aktif pulak dia cuma saya yang belum rasa gerakan tu. Tapi kalau cuba duduk dlm bilik, sambil baca buku atau makan. Saya dapat rasa the moment tu Alhamdulillah

baby sy jarang gerak smpi sy risau.. tp normal kata doktor, sbb msh awal lg, nti dh cecah 7,8 bln baru blh rasa baby gerak aktif, sbb ruang dh semakin terhad untuk baby bpusing, buat masa skrg mmg tk brp rasa sbb ruang dlm rahim kita msh besar

saya 16 minggu dah mula ada rasa vibrate..tak semua ibu mengandung punya pengalaman yg sama.dah ada pergerakan tp awak belum dpt rasa😊takpe tak lama lagi mesti rasa semoga mama dan baby sihat sampai masa bersalin😇🥰

sy 18w dh rasa.. kuat sgt dia tendang.. smpai nurse kata anak aktif sgt.. skang dh msuk 22w.. lg kuat dia tendang.. kalau letak je tgn ats perut.. trus dia tendang.. mngkin nk brmain kot.. tmbah2 kalau tgn daddy dia..

Saya 1st baby. 16 week dh rasa gerak.dctr ckp baby tk dduk diam. Masa scan susah sgt nk tgk bahlby dduk diam. Mula2 tekejut. Sebb perut tkde baby bump lg tp dh rasa. Skrg dh 19week. Masih belom ad baby bump

Sy anak first... msa 28 mggu bru btul2 rasa pergerakan... 😅 mgkin sbb sy obes jgak kot... kalau scan baby growth n heart beat okay, insyaAllah ok ja sis 😘 start kira 10 pergerakan pn 28 mggu nnt hehe