Bersama suami

Saya nak tanya, boleh ke bersama waktu kandungan 6 minggu?

4 Balas

Boleh je sis. Cuma kalau boleh buang luar la. Sy rasa sakit sikit kalau buang dlm, tak tau kenapa. Tu cerita masa first preg first trimester dulu la. Skrg anak dah 4 tahun. Cuma 4th pregnancy sy tak berani bersama masa first trimester, sebab sy gugur masa 3rd pregnancy, itupun sbb angkat anak bukan sbb bersama. Cuma to be safe je la.

Sy dulu pernah brsama ngan husband dlm usia kandungan 7 week mcm tu. then bleeding banyak 🥲 terus pegi ke emergency. alhamdulilah baby okay. cuma lepastu sy dn husband memang serik xberani brsama sampailah usia kndungan sy mencecah 36w

4w ago

Pnh jgk tjdi 3 thn lps.. Bsma msa 7 week ++ Ada bleeding.. Last keguguran..

awak x pernah ada sebarang masalah yg doktor advice x boleh bersama, jd boleh cuma jgn kasar2 je

bole tapi tak berapa digalakkan sgt la, sebab kandungan still baru lagi, tak berapa kuat.

4w ago

Baik awak. Terima kasih 😊