Makanan bayi

Saya nak tanya? Anak Saya kan x nak makan bubur Atau nasi yg dilenyekkan , Saya bagi mkn buah Baru nak 😅boleh ke bagi makan buah dan yogurt sahaja🧐sekarang anak Saya nak masuk 8 bulan✅##pleasehelp #bantusharing #ingintahu #seriusnanya firstmom

2 Balas

Saya baru bincang dengan kawan. Fructose (gula dari buah) occasionally bagi okay kot tapi under 1 year old brain development penting. Baby needs to make brain. Kena banyakkan DHA and iodine. Try buat bubur udang. Letak VCO sikit.

1y ago

Boleh.

1y ago

Kasi lengkap nutrien carbohydrate, protein dan buah sayur. Pelbagaikan menu. Boleh ikut FB HAPPY BABY FOOD MALAYSIA