Anak pramatang makan 3 vitamin dari hospital

Saya nak tanya, anak saya dah 4 bulan 11 hari, sebelum ini ade makan 3 vitamin sejak umur dalam hari, lepas 3 bulan anak saya tak makan vitamin sebab doktor pakar cakap tak perlu makan vitamin, tapi saya tengok bila tak makan vitamin anak macam tak berapa selera nak minum susu badan... Macam mana nak buat #firstbaby

2 Balas

mcm saya anak pun mmng makn vitamin dri lahir. tpi dlm masa yg sama saya kdg² lupa nk bagi vitamin dia tu. but alhamdulillah masa tk bagi tu dia okay tkde la tknk menyusu. mungkin ade perubahan sikit tu. tkpe mummy cuba pujuk ye insyallah anak mummy ok nnti. bagi je dgn kerap tpi dgn kuantiti yg sikit² dulu

selalunya umur 4 bulan lahir di dunia ni , anak melalui growth spurt/ nursing strike. Teruskan offer dia susu dgn kasih sayang.