Assalamualaikum ❤️

Saya nak tanya air masak & selain air masak air apa boleh minum utk tak kena air kencing kotor ya? First time kena 🥲 25w. Thankyou sudi jawab 🥰

3 Balas

kurangkan gula/karbohidrat sis. kalau mampu, cut terus. orang kata amalkan air barli tanpa gula. kalau suka minum kopi, boleh try sangai dulu barli tu, baru buat air. nanti rasa dia macam pahit2 kopi sikit. buat banyak, simpan dalm fridge minum sejuk2 sedap. minuman tradisi orang2 korea/jepun/cina musim2 panas ni, mugicha nama dia. boleh jugak nak amalkan probiotics macam yoghurt kosong, tempe, kombucha, apple cider vinegar, tapai, kefir, sauerkraut, kimchi etc.

sis blh try mnum air barli n air kelapa tnpa gula..sya time prengnat kna kncing kotor..sya amalkan tu..dlm seminggu doc check blik dh brsih kncing kotor

saya bnyk kali dh kena kencing kotor, saya minum air masak bnyk bnyk lepastu cari air mineral bubble atau spritzer

7mo ago

wt taip dkt fb air mineral bubbles akan tubik. elok sngt minum air mineral tu.