Tali pusat tak jatuh lagi

Hi saya nak tanya, ada tak sesiapa yang ada pengalaman tali pusat lambat luruh ni? Baby saya dah 18hari harini tapi still nampak macam taknak jatuh lagi pusatnya. Risau lak. Huhu

2 Balas

saya 🙋 nk dkt sebulan, risau gak time tu, pantang dkt rumah mak, mak pun risau 😅 tp since anak sy kuning tggi, time pergi kk tuu ada je tnya2 nurse dgn doc sruh tgkkan tali pusat, dorg ckp xde masalah pun, pusat elok bersih kering .. sapu je guna liquid yg hospital bg tu smpai hbis pun xpe .. nnti jatuh la dia

tak pasti jugak. baby sy hari ke 5 luruh. rasanya just pastikan tali pusat tu elok kering, bersih ok je. nti luruh la tu.