serah diri time bila? week ke berapa ?

hi, saya nak tahu usually orang serah diri ni sebab apa ya? ada komplikasi eh? jadi kalau takde pape komplikasi, takat ada hb rendah dan mild scoliosis ni perlu serah diri masa due date ke? dr saya cakap takde pape. saya dah 36 minggu 4 hari. due saya 22 feb, next checkup 14 feb. dr cakap if takde pembukaan, boleh balik dulu. so usually korang kena serah diri time bila eh

6 Balas

Saya request sendiri kat doktor untuk serah diri bila dah full term (37/38W) Sebab dah 4x kguguran. Saya terangkan keadaan saya pada doktor...... lagi pun saya perlu inject setiap hari dari 7minggu sampai la sekarang (36W5D) ....saya jadi stress. Syukur, dapat doktor yang sgt memahami.

sy serah diri sehari sblum due.. sbb ad gdm on diet... doktor ckp mmg xleh nak lebih due takut baby makin besar dan byk risiko utk bby... skrg ni sy 39w2d... lgi berapa hri lgi .. mmg kene sedia fizikal dn mental .. anak first lak tu🥹 doakan sy ye sis

5mo ago

sy pn bru dpt tahu sy +gbs... mggu depan 4/2 dh kene serah diri... dsbbkan ank first , sy rasa mental sy agak down kalau kene induce nnti... tpi tula nak xnak kene hadap juga , cuba redha n tawakal je skrg .. harap2 dipermudahkan jela smuanya.. smoga sis pun dipermudahkan segala urusan juga ye nnti... yg pnting keep positive thinking.. smuanya demi baby 🥺🫶

macam saya Tiada apa2 masalah kesihatan, alhamdulillah.. cuma aritu ada keluar tanda pergi cek ada bukaan 1 cm , Dan doktor terus bagi surat menyatakan kalau sehingga tarikh yg ditetapkan Masih takde rasa sakit nak bersalin , kena serah diri untuk induce

5mo ago

saya due 1/2 doc bagi surat dia tulis situ 7/2 serah diri , kalau takde jugak 8/2 induce

sye kne serah diri sbb gdm.. 38w.. 9/2 nii.. sepatutnya Due 23/2.. klau dh doc kata takde pe.. okey jer laa.. tggu laa 14feb tu doc kata apa pulak.. klau dia ckp kne serah diri.. nnti dia akn bgtau tarikh mcm sye... semoga dpermudahkan...

Kalau tak ada apa2 mslh turun tanda baru serah diri , kalau gdm darah tinggi baru kena serah diri awal

Hye… Selalunya sebab overdue Kencing manis Darah tinggi