Masuk laluan

Hi saya nak tahu, masa bila kita akan di bagi tahu baby dah masuk laluan? Masa check up dgn nes atau masa scan dengan doc? Sbb saya xda pngalaman baby masuk laluan sbb Ank 1st saya songsang bsalin normal. #ingintahu

4 Balas

masa scan & masa check perut tp kalau area celah kangkang tu rasa sakit & sengal2 masa baring kalih kiri kanan sakit or sengal atau masa bediri kaki dh xleh angkat tinggi kemungkinan baby dh dlm laluan . ada yg rasa awal . kte 34w dah rasa

4mo ago

ohh. bgtu. skrg Sy 32w sakit dekat ari². kdg² senak atas dada. mksud nya bby masih bpusing² la kan. hehe

sy checkup smlm nurse ckap kpala bby dh engaged.. dktor scan pom kata bnda sama.. tggu masa jer nk branak.. celah kngkang sakt sgt.. ramai tegur perut dh npak jatuh2 sgt.. skang pom tgah lyan contraction plsu.. btw sy dh 35w 5d

4mo ago

semoga di permudahkan. aamiin . sbb saya bsalin awl masa tu 35w6d kpla bby belum pusing bawah. lahir la songsang

Nurse yg berpengalaman boleh rasa masa pemeriksaan perut kita. Yang mengesahkan ialah doktor semasa scan.

4mo ago

Sama

saya scan 32 minggu haritu dokter kata dah masuk laluan

4mo ago

sakit celah2 kangkang, jalan mcm peguin 🤭