Tambah berat badan umur 1 tahun

Saya nak minta tips atau pendapat. Apa lagi ya cara nak tambah berat badan anak umur setahun? Saya perasan beratnya mendatar je tak naik tak turun (skrg 9kg). Makanan atau susu apa yg boleh diberi?#pleasehelp #firstbaby

2 Balas

ank sy 1y3m berat 9.3kg, naik 500gm dari 1y punya berat. tp bmi masih normal. misi nasihatkan utk perkenalkan mknan keluarga yg bersantan. cuma asing portion no salt no sugar sahaja

Selain pemakanan, pastikan tidur anak mencukupi. Bawa anak bermain atau jalan-jalan di luar, dapatkan Vitamin D drpd cahaya matahari pagi.