Minta pandangan semua

saya nak minta pandangan ibu² sekalian, saya sebenarnya agak rimas bila keluarga mertua ni always nak complain cara saya didik anak. Soal nama anak saya pun diorang nak tentukan. Satu lagi cara saya jaga anak sya pun diorang jadikan isu.. soal cara sya bedung ank pun jadikan isu, cara saya pakai apmper anak pun dicomplain yerr. Lpstu siap ckp better jgn ajaq anak minum susu formula smpai umur 2 tahun, jgn bg naik buaian, jgn bagi puting . Padahal fmly sya xkisah pun cra sya nk jaga ank sya mcmmana. Dah ank sya high need nk buat mcm mna kan. Kdg paling marah bila ank kita bg tido dibkejutkannyaa katanya jgn bg baby tido siang sgt..nama pun baby kan..kdg dlm pntg ni sya rasa stress sgt ngn depa nii...padahal cara kita jaga didik anak kan lain² cara.. x gitu.#firstbaby #pleasehelp #firstmom #seriusnanya

3 Balas

Hehe sy dh pernah kena. Mertua xbg bby sy tido berbuai. Katanya nti nk kemana2 kena angkut buai. Mujur sy pantang kejap saja di rumah mertua. Lps balik pantang rumah mertua, sy balik kampung sndri utk hbiskn pantang. Elok je bby sy tido buai wktu siang, mlm tido dkt tilam. Alhamdulillah Smpai skrg bby dh 5 bln, sy hntr pengasuh bby tido buai. Malam dgn sy tido tilam. Balik kg xde bawa buai pun.

Hehe… faham. Saya pun syik kena condemn part susu fm tu. Apa apa sebolehnya nak kaitkan dgn susu fm tu. Stress saya dibuatnya. Saya buat tak terkesan je, iye iye kan & berlalu pergi. Kdg luah je kat husband, husband pun ok sedap kan hati huhu.

Bila pergi rumah mak mertua ni mmg kena set kan mindset untuk iye kan je apa dorang cakap. Nanti balik kite continue je cara kite balik 😂