Assalammualaikum first mom

Saya nak bertanya, kalau pregnant, perut brpa bulan bru bleh brsama dgn suami… skrng sya dh 15week4day…. Tpi saya dan suami tak berani bersama sbb takut bleeding…. Hrtu first pregnt saya bleeding… masa tu pregnt 6week, saya bersama dgn suami, and lpstu trus bleeding… tpi sya xkena cuci sbb keluar smua sndri… pstu sya dgn suami rancang sndri untk jarakkn 5bulan untk brsama, bg rahim kuat… skrng alhamdulillah dh pregnant 15week…. Tpi sya xbrni nak brsama suami… boleh tak share #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing #firstbaby

4 Balas

Bergantung kedudukan uri dan ketahanan rahim.. kalau uri dekat bawah mmg sgt sgt bahaya utk bersama.. kalau uri posisi mengiring boleh bersama tpi jgn terlalu kerap.. kalau sy setakat ni sejak awal pregnant sampai skrg dh 3 bulan mmg selalu juga bersama.. alhamdulillah xde apa apa.. tpi kena pantau juga jgn terlalu kerap..

10mo ago

Iyakaa, kalau cmtu nnti kena refer doktor la kan, nak tau kedudukan uri… yelaa xleh kerap sngt bhyaa… sya dgn suami mmg xbrni brsama sbb ad pngalaman dh tu risau… tpi kesian kt dy kann… smpai bilaa… nnti dh beranak nak tnggu bini habis pantang plk lamaa

saya yg first pun bleeding jugak n gugur . yg kali kedua ni saya bersama dgn suami dari awal smpai skrg alhamdulillah takda apa .. cuba tanya doc

10mo ago

takpe sis . insha allah takda apa ..

wsalam, selalunya 2nd trim la. tapi kalau ni jgn ganas sgt , sbb risau juga kan. kalau apa2x , stop je okay.

10mo ago

Tula kan… saya pun mcm nk tunggu third trimester, xrisau sngt kukuh sikit kandungan tuhh… tq tau share ilmu

rasanya elok tanya doc sebab lain org lain effect dia. sy 12minggu alhamdulillah okay je bersama

10mo ago

Ouhh iyakaa, ok sis nnti saya refer doktor… tpi tulah rsa malu bila nk tnya hehehe