momies tolong saya

saya nak berpantang dekat rumah mak saya , tapi suami suruh saya berpantang dekat rumah mak mentua . saya lagi selesa bile duduk dengan mak sendiri , berbanding mak mentua . dekat rumah mak mentua ada budak kecik berumur 6+ , saya risau nanti bila saya berpantang , budak kecik tu bising sehingga menyebabkan saya meroyan tetiba . hm macammane momies , saya buntu sangat 😫 #1stpregnnt #1stbaby #bantusharing

6 Balas

Fikirkan positif sis.. Awal2 dh fikir meroyan, meroyan la awk nnti.. Restkn je minda tu, buat ape yg perlu shj.. Jaga anak n diri.. Ramai je yg duk gn mertua abis pntg sihat n segar.. Atas penjagaan msg2.. Abaikn ank2 kecil lain.. Ajar diri n anak tidur dlm keadaan bising.. Ank sy alhamdulillah, bsg pun dia ok je tidur, siap kt rumh sndr sy buka tv kuat2, elok je tdo sndiri.. Sbb situasi mana2 kita xpasti, so bising ke panas ke snyap ke kne ajar smua pd ank tu.. Jgn bg kselesaan awal sgt, nnti dia kuat meragam, sis jgk yg ssh..