Hai umur saya baru menganjak 18,

Saya n bf dh terlanjur bulan ni,sepatut nya saya period 23-24hb tapi belum datang…n masalahnya lgi mak ayah saya sebelum ni memang tk setujuh kami cpl or bercinta memang dilarang,lagi pun kami beza agama..tapi saya degil..saya plan nk bgitau parent saya tetapi saya risau bapa saya ambik tindakn tegas terhadap bf saya mungkin bf saya masuk penjara…saya tk boleh hadap bende ni sorang”😣😣😣takkan saya nak gugurkn janin ni🥲🥲tolong bgi cadangab

1 Balas

buat upt test dulu. normal je utk 1st time having sex period u akan lari. kalau x pregnant and if u are muslim, TOLONG STOP BERZINA. putus kan je hubungan u dgn bf tu kalau perlu. utk elakkan zina. perjalanan hidup awk terlalu jauh lagi utk ada anak dlm usia 18tahun. dan kalau awk pregnant, just let ur parents know. ape consiquences lps bagi tau tu, u kena redha lah. kena halau ke, kena pukul ke, kena buang family ke. sbb benda ni mmg salah sendiri. bukan salah org lain. and if bapak u nak report psl bf u pon x salah, sbb dia cuma melindungi anak gadis die since anak dia masih lagi bwh 21tahun. awk boleh mintak mak ayah awk hantar awk ke pusat pemulihan akhlak. atau rumah2 perlindungan. dan jgn sesekali awk gugur kan kandungan tu kalau betul awk pregnant. kalau xnak, bagi dkt jkm. jkm akan urus kan anak tu sebagai ank angkat. since awk pon masih belum ada income sendiri.

12mo ago

bagitau parents u by hook or by crook. they need to know. mereka penjaga awk. consiquences die u kne terima. kalau diorg xnak jaga u, boleh mntk dorg hantar u ke pusat pemulihan akhlak atau rumah perlindungan. nanti rumah2 tu yg akan manage u dgn kandungan u.