BOLEH KA REQUEST EPIDURAL

Saya mgandung 33 week. Kandungan ke 4. Nak tnya boleh ke Kita request epidural semasa bsalin nanti? Saya ada pengalaman ambik epidural masa bersalin Anak sulong. Saya tak minta pun masa TU. doktor suggest kan sbb saya tlalu sakit Dan tak da pgalaman bsalin. JD saya terima. Memang lepas ambik epidural..rasa sakit TU mcm hilang eantah kemana.. Bila bsalin no.2 Dan 3 saya cuba request epidural. Malang nya tak di terima. Ingt bersalin no.4 nak minta.. Bukan tak Mau rasa sakit. Saya dah penat mgurus hal rumah anak2 sorg diri. Skrg dah rasa false Contrection Tetap buat keja mcm biasa.. anta n ambik ank balik sekolah. Masak ngemas. Jgn Tanya suami tak tolong ka. Tak minta tolong suami ka .masing2 ada reason masing2 . Nak jumpa suami yg membantu isteri dlm mengurus hal rumah anak2 memang susah . lagi2 saya SURIRUMAH.memang diserahkan bulat. #seriusnanya #ingintahu #falsecontretion #epidural

2 Balas

nak request tu boleh la tp nk dpt tu bergantung pd pakar bius/in charge. epidural mmg buat sakit tu hilang lesap tp side effect dia makan masa lama ya puan. ibu sy bersalin adik sy last 22 tahun lepas pun masih terasa kebas2. tp kalau tu dah pilihan sis, cuba slow talk dgn pakar di hosp.

Bergantung, sbb pakar bius hanya available utk kes emergency sahaja. Atau awk cuba slowtalk dgn misi or dktr yg check awk masa dkt LR nanti.