Pakaian yg sesuai utk kandungan trimester ketiga

Saya mengandung anak pertama ,takde pengalaman lg .skrg dh masuk trimester ketiga(28minggu).Ramai org kata perut sy xbesar mcm bukn mengandung 6 bulan. sbb sy selalu pakai tshirt besar dan seluar palazo yg longgar. Dah nak masuk trimester ketiga ni masih boleh pakai seluar ke? Sbb family belah suami sy selalu marah bila nmpk sy jalan pakai seluar,tp sy pakai seluar yg getah longgar bukn ketat. Mereka suruh sy pakai jubah atau baju mengandung,sbb mereka kata takut bayi dlm kandungan cacat kalau pakai seluar. Family sy pulak x kesah sy pakai seluar. So ,pakaian apa yg sesuai utk ibu mngandung ya? Sbb sy xbiasa pakai jubah hari2. Sy tgh dilema nk beli baju yg sesuai ikut keselesaan sy..😌 Sy tak tahu nak pakai mcm mna utk trimester ke3 ni sehingga sy melahirkan. Sy risau keadaan bayi sy nanti . #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstmom

5 Balas

sy dri blm.mngndung smpai branak mmng pkai sluar je tkde plk ank sy cacat smua aktif jeee sbr je sis pkai je ikut kselesaan awk jgn fikir psal orng kita yg jalani kita yg rasa dorng tau kritik jak .. dkt hospital nnti dorng bagi pakai baju hspital gak jgn risau ☺️