Pakaian yg sesuai utk kandungan trimester ketiga

Saya mengandung anak pertama ,takde pengalaman lg .skrg dh masuk trimester ketiga(28minggu).Ramai org kata perut sy xbesar mcm bukn mengandung 6 bulan. sbb sy selalu pakai tshirt besar dan seluar palazo yg longgar. Dah nak masuk trimester ketiga ni masih boleh pakai seluar ke? Sbb family belah suami sy selalu marah bila nmpk sy jalan pakai seluar,tp sy pakai seluar yg getah longgar bukn ketat. Mereka suruh sy pakai jubah atau baju mengandung,sbb mereka kata takut bayi dlm kandungan cacat kalau pakai seluar. Family sy pulak x kesah sy pakai seluar. So ,pakaian apa yg sesuai utk ibu mngandung ya? Sbb sy xbiasa pakai jubah hari2. Sy tgh dilema nk beli baju yg sesuai ikut keselesaan sy..😌 Sy tak tahu nak pakai mcm mna utk trimester ke3 ni sehingga sy melahirkan. Sy risau keadaan bayi sy nanti . #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstmom

5 Balas

ada juga ya manusia jenis mulut macam tu mendoakan yang tidak baik 😌 , seluar longgar kalau pakai takpa tiada apa masalah pun .. anak cacat ke tidak bukan masalah pemakaian semua tu kehendak Allah .. ikut je pakaian yang awak pakai janji awak rasa selesa , macam saya baby no2 ni rimas sangat nak pakai seluar dan seluar dalam hahaa yang boleh terima pakai kain batik kecuali kalau saya keluar kat bandar ka atau ke klinik terpaksa jugalah pakai seluar itupun balik2 terus tukar 😅 ikut pada keselesaan ibu pregnant bukan orang lain , saya pun berlambak orang bagi baju ngandung tapi saya rimas sangat nak pakai sebab sini cuaca panas ! janji pakaian awak tu longgar dah memadai janganla ketat2 ..nasihat saya dengar boleh percaya jangan ☺️

2y ago

abaikan je lah puan , janji puan sendiri tau apa yang terbaik untuk diri sendiri .. nak puaskan hati semua orang ni sampai bila2 pun ada je benda yang tak kena ..