Berak berdarah

Saya mengandung 29 minggu, skrg tengah consume zincofer. Masa saya membuang, najis macam keras n ada darah. Merah toilet bowl dengan darah. Ada ubat ke yg boleh consume ke utk lembutkan najis? Thanks #firsttimemom #advicepls #pleasehelp

2 Balas

kena tanya doktor dulu. sbb bahaya main makan ubat tanpa pengawasan doktor. buat masa ni bykkan minum air putih, sehari 2-3L. makan buah berserat mcm betik, buah naga. & makan banyak sayur hijau. sy dulu pun awal2 sembelit teruk. tp sejak amalkan makan byk serat & minum air cukup, Alhamdulillah tak pernah dah jadi

better dapatkan nasihat dari doktor dulu baru consume. kalau appointment kk atau klinik swasta nanti tanya dulu. ada ubat tu ada, jenis cecair . kena mention untuk ibu mengandung. saya beli dulu, masa check up saya tanya boleh ke makan ubat tu. lepas confirmkan boleh atau tak baru saya makan.