Mabuk dan loya semasa kehamilan

Saya mengalami mabuk dan loya sejak sebulan yg lalu... Usia kehamilan saya 10 minggu... Kdg2 saya x boleh makan langsung sbb apa yg saya mkan akan terkeluar... Walaupun air mask.. Apa yg sya mkn akan rasa pahit payau.. Kehamilan sblm ini saya tidak pernah mengalami alahan seteruk ini... Ada tak saranan atau petua untuk mengurangkannya..

1 Balas

Baik sis pi klinik minta ubat tahan muntah. Sy pun sama muntah dah nak 2 bulan ni. Tp mkn kerap and mkn ubat tahan muntah sblum mkn.

4y ago

Saya takut ubat tu belom bertindak balas... Keluar balik..