Demam Panas

Saya memerlukan nasihat, sebab anak demam panas dan asyik merengek.. luluh hati saya lihat anak saya macam tu#bantusharing #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #anakumursetahun

2 Balas

dah bawa jmpa dktor? kalau dah dpt ubat.. beri ank makan ubat ikut msa.. sntiasa lap badan ank dgn tuala yg drndam air suam.. trutama bawah bhgian ketiak, bhgian kpla, celah paha sbb bhgian tu yg tggi suhu.. bnykkan ank minum air/susu.. jgn pakaikan anak baju & sluar tebal/pnjg lgan.. jgn beraircon.. memadai bkipas.. boleh mandikan ank.. mandikan air suam.. perah lemon skit dlm mandian ank..

3y ago

boleh juga encik.. kalau kwsn sna suhu panas.. pakai kan pampers dan sluar sja pun xda mslh.. supaya haba dr bdan ank cpt kluar..kerap lap2 kan badan ank..

jeram dgn air asam jawa..kalau ade daun bunga raya putih lg elok..ramas2 dlm air ambil lendir daun tu..pastikan..ketiak..tulang blkang...blkg kepala....sume lipatan dn dahi ank tu sejuk..perah Kain basah..ulang2..jgn tggu bdn ank panas..ank sy 4 hari dmm on off..ble bt mcm tu dmm die jd kurang pns..klau mnyusu bdn..kerapkan pnyusuan..ank sy lps baik dari dmm kuar merah2..jd campak