supplement tambahan

saya masuk 21 minggu dah. boleh ibu2 suggestkan supplement apa yang okay? saya ingat nak beli susu kari home & jus mamariam.. saya tak pernah ambik any supplement pun. kalau ada yang boleh suggestkan tolong ya 🥰 cuma saya ada GDM on insuline.. untuk sekarang ni saya just makan banyak kekacang je.. ingat nak tambah lagi makanan yang perlu.. #ingintahu #pleasehelp

4 Balas

Sy pon 21 week sis, better tanya pendapat dr or nurse kk sblom ambil apa2 supplement. Sy cuma ambik ubat yg dr kk bg je. Outside supplements memang x berani ambik even xde isu GDM. Sy lebihkan pengambilan buah2, Utk susu sy minum susu HL, pernah minum anmum tp bila minum susah nak membuang.

11mo ago

betul tu sis. jangan amik produk2 yg banyak diiklankan ni. testimoni mmg ok tp kadang2, benda ni ada side effect jangka masa panjang..

Sy pun plan nak mnum susu kambing kot membantu kurangkn risiko jaundis pd baby nnti. Lps tu sy nak ambil omega 3 utk otak bayi disamping kerapkan baca al Quran. klu sis rajin lg bnykkn buat latihan math masa mngandung ni. Ni barat punya tips utk dpt baby bijak🤭

kalau ada gdm, elakkan supplement yang banyak gula contoh jus mamariam. kalau susu, cari yang low sugar, yang takde perisa tambahan. sebelum amik apa apa supplement lagi lagi time pregnant, better consult dengan doktor.

Jus mamariam sy penah minum sebotol sblum pregnant. Punye la manis. Better tanya doktor awk dlu