makan durian

saya makan 4-5 ulas durian dalam sehari & minum air masak yang banyak. lepastu skip 2-3 hari. lepastu saya makan lagi 4-5 ulas. dlm bulan ni dh 4 kali makan. so far semua ok. ada yang mcm saya tak? #20weeks

17 Balas

Saya tak makan durian pun berat naik sangat2. Hahaha . Dah kena repeat air gula buat kali ketiga. Alhamdulillah taj sangkut gdm pun. Mmg jenis anak besar. Yg first haritu 3.65kg . Yg kedua ni baru 33weeks dh 2.7kg… doc kk bgi surat refer pakar huhu

Sy makan banyak jugak. Memang teringin sangat2. Pantang nampak. So far ok je. Sy gdm on diet. Lepas makan ada cek bsp few times. Bacaan still ok. So ikut lah badan masing2. Tak perlu takut sangat dengan momokan orang

awak, kandungan gula dlm durian sgt tinggi. incase berat awak naik mendadak. kk akan minta utk awak minum air gula semula. boleh sangkut gdm pula nnti

1y ago

thank awak tlg replykan. sy dh reply td komen puan @jannah ni. tp xnaik pula. betul tu. setiap kk tak sama. mungkin kk awak xperlu repeat utk minum air gula. mungkin kk tt ni kena. sedangkan sy yg checkup fully dkt klinik swasta pon doctor ada mention kalau naik mendadak sgt akan check bp. tp sy selamat sbb doctor ckp berat naik xteruk. jd doctor xproceed check bp.

saya pun makan jugak durian....tapi berat badan saya tak naik2...tapi saya makan sikit2 ja durian rasa shj.....ada gdm lagi lah kena hati2....

xda mslh mkn durian.. cuma utk ibu yg ada GDM, x digalakkan sbb gula dlm durian agak tggi 😊 tp khasiat lain dlm durian pn byk..

saya sekali makan belas² ulas selang 3-4 hari. alhamdulillah okay je. semua anak pun mcm tu.. saya hantu durian

Sy pun buat mcm gitu, alhamdulillah smua baik² shaja..