Saya rasa saya hamil... rasa jelah

Saya last period 9 April lepas so dah lewat 15 hari. Minggu lepas dah check upt tapi negatif. Tapi malam tadi saya rasa tummy cramped on off and pagi tadi perasan ada spotting besar 10 sen camtu. Try juga lap dengan tisu kot² period tak lawas tapi takde. Ya Allah ada besar kemungkinan saya hamil ke? Saya TTC 1 tahun 2 bulan 🥲 #SeriusTanya #firstmom #ingintahu

9 Balas

pengalaman sy lmbt period 2bulan xkuar...memg dlm otak masa Tu ya Allah Aku pregnant ke😁?sbb sy period regular ..pastu perut cramp on off mencucuk²,pinggang sakit mcm nak patah dua Rasa, nipple sakit denyut² ya Allah memg sakit sgt² la, kepala migraine,bdn angin ,emosi pulak xstabil smpai tgk Muka husband Pon rasa mcm xnk tgk😂..check upt xtau brape kali check hasil tetap negative...maybe mengandung upt negative ke dlm otak masa Tu...last² sy mls check upt dah memg dah tawakal jela Kan...tgk² bulan lepas sy period...meraung sy dlm bilik air Tu sy baru planning nak pegi klinik berdekatan untuk scan...tapi ye period dah keluar memg bdn jadi ringan sgt²...maybe hormone sy imbalance 2bulan Tu..maybe stress or penat sgt xckup rehat Salah satu nya boleh jadi jugak...sy TTC 1tahun 9bulan..bila period xdtg memg 1 benda yg paling happy buat org TTC ni..fhm sgt2 Tu...sy doakan semoga Allah permudahkan segala urusan sis ye ..🥰

4w ago

Saya pun pernah rasa. Instinct kuat sgt ckp pregnant. Lain macam perasaan dia. Last2 period. Upt pun negative. Pedih betul. Start dari tu mmg x caye symptoms & instinct haha

Klu pregnant upt mmg naik double line. Cuba lg upt dlm seminggu klu x period lg, klu tetap negative juga gangguan hormone kot. Klu gangguan hormone ni mknan kena jaga & lifestyle kna relax, jgn stress2, symptom nk period & awal pregnancy tu mmg sama je. Cuma klu pregnant slaluny xde spotting, klu ada spotting tu not a good sign.

Rasanya macam tak pregnnt kalau upt tak double line, tapi bole cuba lagi or pergi clinic minta dr scan je, sy buat macamtu dlu sbulan tak dtg period upt negatif, dr scan mmg tak pregnant, smua okay cuma hormon berubah mcmtu🥲

period regular ke x? klu regular, lewat 15 hri memg da positive klu btol preggy.. maybe sis bley try gne upt dipntell.. klu double line, preggy klu x, mgkin hormon yg mnyebabkn spottg tu..

4w ago

Saya irregular. Plus pagi tadi first time nipple rasa macam kena cubit tapi sebelah jelah

daaa try upt ke..kalau betul sama date dgn sy..last priod ptama 9/4 sblum raya...now 6w☺️

4w ago

Kita sama sis..sy last period pertama 9/4 juga.. harini masuk 6w. Sy ttc 3y. 😊 buat sis yg bertanya ni sy doakan Allah beri sie zuriat secepat mungkin ya. In shaa Allah.

kalau negative tak pregnant sis. Cuba cek lagi sekali

4w ago

sis , nnti boleh update semula dlam ni ? sbb sy pun mcam sis juga 🥺

Aamin mudah2han sis pregnant ya

try upt brand lain