boleh ke menyusu anak ketika hamil?

saya kerap alami pedih perut, pedih ulu hati semasa dan selepas menyusu anak.ada tak yang mengalami perkara yang sama macam saya? ada tips utk kurangkan sakit tu?#seriusnanya #ingintahu

2 Balas

Boleh ja sis,,banyak2 mnum air,mkn mknn sihat,jgn mkn berminyak..sy dlu pregnant ank ke3 msa ank bru 5bulan,,xtahu pun pregnant,,lepas perasan haid xda sebulan lbih trus cek haa double line trus,terang pulak tu😂😂😂kbetulan ank pun menyusu tp campur Fm,alhamdulillah dia menyusu smpi umur setahun lebih,,adik nya pulak bru sebulan tba2 xnk menyusu,,sy bg dia xnk trpksa la kasi fm friso tu,biar mahal asalkan baik utk bby sy.

Actually, payudara kita ada kaitan dengan rahim. Sila dapatkan nasihat doktor samada boleh teruskan penyusuan atau tidak.

7mo ago

Boleh je sentuh. Jika sensitif, sebtuh secara gentle