Tak tahu nak mengadu dekat siapa

Saya kawin tahun 2022. Nak dekat setahun lebih jgk saya duduk dgn mertua. Sebab lepas ada anak saya dah tak kerja so kena la ikut suami . Sejak ada anak ni saya rasa tak selesa dengan MIL . Baru2 ni dia ada tegur cara saya basuh baju. Saya pakai mesin manual. Cara dia ckp mcm nth la mungkin perasaan saya kot. Lepas tu saya jenis kalau nak sidai baju saya akan terbalikkan dulu baju sebab nya nanti senang nak lipat pon dia tegur. Dia kata bju akan senang terbakar. Saya pon pelik la. Saya bukan nak bukk aib MIL saya. Kdg2 dia basuh baju pon dia tinggal pastu pergi keluar lepak kedai kopi. Pastu sampai esoknya baju tu tersepok dalam mesin basuh dengan tak bilas nya apa tah lagi keringkan. Saya yg ada anak kecik ni terpaksa la tolong basuhkan bju dia siap sidaikan. Belom lagi baju2 dkt ampain. Sampai berminggu2 tk kutip. Kalau ambil pon baju yg nak dipakai. Belom lagi kalo dkt dapur. Lepas masak mesti akan berselerak . Saya paling tk biasa kalau tgok org masak pastu tk kemas balik. Kdg bila saya tengah masak mesti dia akan tengok saya masak pastu cakap dah bubuh itu ke dah bubuh ini ke. Letak la tu sikit letak la ni sikit. Aishhh saya paling tak selesa bila tengah masak org masuk campur. Saya tau la apa yg saya masak. Hmm entah la. Tolong bagi kata kata semangat dekat saya

14 Balas

duduk rumah mentua ni memang lebih banyak tangisan derita berbanding kegembiraan. moga dipermudahkan sis🙏

bgtaw suami.. dan lebih baik pindah Cari rumah sendiri walaupon sewa.. dh tentu X serabut kepala

Kalau sy, x koserr sy nk usik brg dorang. Baju ke ape. Lantakk p

better duduk asing