Dimanakah tempat berpantang yg terbaik … di rumah mertua,rumah orang tua kita @ rumah kita sendri.

Saya hendak bersalin anak pertama, tapi masih keliru untuk berpantang dimana?? kalau dirumah mertua tak boleh pakai-pakaian bebas..kain tudung,baju lengan panjang…kalau di rumah ibu sendri ,orang tua sy sudah berumur & jauh bagi suami sy untuk ulang alik…kalau dirumah sendri tiada siapa yg akan bantu kecuali suami seorang dirilah… #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

8 Balas

saya plan pantang sendiri. anak first. tapi mak akan dtg rumah saya kejap maybe dalam seminggu. rumah mak x berapa sesuai utk berpantang. mak pon akan dtg sekadar utk teman je sbb mak dah kata siap2 yg dia x berani nak jaga baby. mak mertua bukan option utk saya. saya x amek CL pon sebab x mampu. saya mmg akan harapkan husband. nasib baik husband mmg jenis suka budak, dan boleh buat kerja rumah mcm masak, kemas rumah etc.

1y ago

kawan2 semua cam wehh kau sure ke boleh ni. huhu. nak buat mcm mana. kita cuba dulu. kita kuat :)