keluar darah coklat

saya hamil 13 minggu tapi harini seharian sentiasa keluar darah warna coklat pekat kering.sy pakai pantyliner. kuantiti tak terlalu banyak tapi kalau lap dengan tisu sentiasa ada..dah pergi scan doc kata jantung baby semua ok..tapi masih risau sebab darah coklat masih keluar..ape yg patut saya buat??

2 Balas

Doc takde bagi ubat kuat rahim duphaston tu ke? Sy pun macam sis. Sy dapat duphaston. Sy just makan duphaston dan berehat2 je la. Risau setiap masa tapi apa je boleh buat.. kena berserah sebab bila cek baby semua ok je

1y ago

tak ada keluar darah merah fresh..yg keluar semua warna coklat sekali dengan lendir..cuma tula tak tahu normal ke tak??same la kejap2 tengok risau ..ni anak first dlu pernah gugur 10minggu scan heartbeat dh xde..

doktor ada ambil sample spotting tu ke puan? , sebab saya ada keluar spotting coklat hampir 2 bulan sebab doktor detect jangkitan kulat dalam faraj, mungkin lain orang lain sebab dia keluar.

1y ago

kalau saya doktor bagi ubat duphaston utk kuatkan rahim,, lepas sy diagnosed jangkitan kuman, doktor bagi ubat masuk dalam faraj tu,, kalau doktor tak bagi ubat pape puan kiranya memang betul baki darah lama, saya ada baca ramai ibu2 yang pengalaman keluar darah baki lama tapi baby selamat dilahirkan, doa dan fikir positif je puan 😊