Salam, saya nak tanya. Saya bersalin czer, perlu pantang berapa lama utk tak minum ais ye?

Saya fully bf, ada effect pada baby dan tempat czer ke kalau saya minum ais? #ingintahu

3 Balas

w'salam, bila bila boleh je minum ais. tkde effect baby atau kita pun. ni pendapat saya la. mostly org akn suruh pantang benda sejuk semua yg sejuk2. ada yg lepas habis pantang, ada juga sampai bertahun tahun. terpulang pd individu tu sendiri....

klau bersalin ni x kire la czer or normal..ais ni baik elakkan dari ambil.plg awal pn klau nk ambil 6 bulan ke atas.sy mmg Jenis x ambil ais sbb sy tukar ambil air sejuk

Tengok alahan lah puan. Klu sesuai, minum je, kalau tak sesuai tak payah minum.